Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Halvantik ved

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson lör, februari 01, 2014 15:26:28
Första dagen på flera veckor nu med röda siffror på termometern... Underbart! Alla möjliga media skränade om snökatastrof och elände och ännu en gång gick man på varningarna, ännu en gång blev man positivt överraskad av vädret, det kom lite snö, med betoning på lite, inte mer än att den kunde förpassas från trappen med en borste, långt från katastrof alltså. Hade burit in massor av ved för att slippa gå ut i ruskvädret, ja inte á la Per Oskarsson som hade ett helt rum i kåken fullt med ved men rejält med ved var det. Ved och ved förresten, det handlar mer om semiantikt virke, en gammal hötork som var byggd av "tvåtumfyra" och "entumtre" för gott och väl 50 år sedan. Efter detta halvsekel på en torr skulle så kunde virket inte vara torrare och uppsågat i lämpliga längder ger det nu underbar värme. Nu kan man se fram emot en framtid i skrotbranschen... Mycket spik blir det i asklådan!

När merparten av denna eldningssäsong passerat är det nu åter fullt i vedförrådet och det känns fantastiskt, när årets ved levereras fram i maj så får man nog ge sig på en utbyggnad av sagda förråd och när allt är staplat och travat så kommer man att känna sig omåttligt rik och inte minst lugn inför kommande vinter. Delar av skogens djur i frysen, naturens olika frukter i matkällaren och skogens pinnar i lämpliga längder travade under tak, det ger verkligen en känsla av rikedom... Borde kanske varit född som ekorre eller hamster!?

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Peter Olsson lör, februari 01, 2014 17:31:11

Det finns ju bara en riktig padda å det är det ju en äppelbricka å det borde ju passa er som redan nyttjar i-fånar, same, same but different! Billigare om man bara ska ha den hemma uppkopplad mot sitt eget nätverk eller andra publika nätverk, då räcker det ju med wi-fi modellen annars får man ju plussa på lite och ta en med eget sim-kort.

Skapad av wilhelm lör, februari 01, 2014 16:21:20

Unnar dig all rikedom käre "lille"bror
Här hade vi tämligen vindstilla och 2-3 grader varmt idag, perfekt för 1 februari.
L var på stan och tittade på paddor men blev helt konfys av allt utbud, något tips?
pok/M