Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Gott Nytt År

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tis, december 31, 2013 09:32:07
Så kan man lägga ännu ett år till rullorna, ett år som får beskrivas som bättre än medel, en fantastisk föreställning av Trollflöjten på Malmö opera, en supertrevlig kanalbåtstur i England med nära och kära och en älgkalv skjuten nu i December. Till detta kommer det perfekta vintervädret som nu under två månader varit nådigt vad gäller såväl vedåtgång som snöskottning.

Ser man framåt så ligger det lite på lur som kan göra kommande år till ett lika bra, i Mars blir det en tur till Dublin med synnerligen goda och kära vänner, där ska vi hjälpa irländarna att fira S:t Patricks day, något man länge tänkt sig vilja uppleva. Fick nyligen veta att Malena Ernman ska vara med och sätta upp Händels "Xerxes" där hon sannolikt själv skall sjunga "Ombra mai fu", ett stycke jag själv gärna sjunger i hemmets vrå så, det blir garanterat ett besök i Stockholm nästa höst.

När jag så är inne på sången så blir det mitt alldeles egna nyårslöfte, jag ska ta tag i lite studier i latin, framför allt på uttal och därefter ska jag ta tag i stycket "Pie Iesu", fantastisk sakral musik och en del av den katolska dödsmässan. Det skulle kännas fantastiskt att gnugga in den så den sitter, sedan ska jag nog leta mig till nå'n kyrka med härlig akustik och sjunga den så det dånar. Sången ska vara i första hand för mig själv, har ingen egentlig önskan om att sjunga för någon annan. Det blir lite av en utmaning men något ska man ju ha att roa sig med.

Hälsomässigt kan man knappast hoppas på att bli frisk men man måste ju kunna önska sig att man i vart fall inte blir sämre, detsamma gäller väl även för mina nära och kära där jag särskilt kommer att tänka på min kära syster, min lika kära systerdotter och min älskade kusin. När det gäller kusinen så vet jag ju att önskan om bättring eller ens utebliven försämring inte kommer att fungera, hon är drabbad av en elak och progressiv sjukdom som bara har en riktning.

Men, idag tar vi tag i firandet av det nya året och som vanligt blir det i glada vänners lag. Det blir hemlagad laxsoppa till förrätt, det blir en varmrätt i retrostil, Couer de filé Provencale och till efterrätt blir det en kladdig chokladkaka med färska hallon och grädde... Vi reder oss kort och gott även denna dag och inleder det nya året mätta och belåtna!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR tillönskar jag nu dig, käre läsare!

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av wilhelm tis, december 31, 2013 10:09:15

Det skulle vara 2014-års höjdpunkt att få höra dig sjunga, en till skulle vara att bli av med helvetesarmen, ja inte hela armen om det inte blir nödvändigt utan SMÄRTAN, well well det ordnar sig måste j tro.
Vi firar som vanligt, bara vi två, festar med ostron, ostron, ostron, mig älska och så havskräftor, bröd och himmelskt goda ostar men vi( läs Lars) börjar med någon timme i tvättstugan.
Ett alldeles underbart NYTT ÅR önskar j dig och dina vänner
Kram/M