Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Rådjursjakt

I skog & markSkapad av Peter Olsson tis, december 17, 2013 08:18:19
Får jaga fritt på en liten mark, det som är kvar efter en gammal avstyckning av ett riktigt kanonställe. Ja, det är fortfarande ett kanonställe men det är inte längre en storslagen lantegendom men lite mark finns det att jaga på. Det finns en del vildsvin på marken, har inte kommit åt något ännu men det finns även en del rådjur. Har koll på fem olika individer, såg alla fem igår, 3 getter och 2 bockar, 2 bockar känns lite onödigt så jag satt och postade igår i den snåla blåsten, visserligen behaglig temperatur men som sagt, snål blåst.

Lite kinkiga förhållanden med öppna fält, vatten och bebyggelse nära inpå så man får lov att tänka till riktigt innan man släpper iväg skott. Hade egentligen inga riktiga lägen igår även om jag hade alla 5 framme men vet ganska väl när och var de rör sig så jag provar lite på eftermiddagen igen. Förr än man anar så kommer chansen men då gäller det ju att vara på plats.

Först till skogs och mata grisarna, kanske hinns det med en vända i griskojan också, det gäller ju att passa på med fullmåne, stor bonus att det inte är svinkallt. Lite snö hade inte gjort nå't och jag menar verkligen lite och precis bara för att det skulle vara praktiskt för mörkerjakten, för övrigt är jag mer än nöjd med de rådande väderförhållandena.

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av wilhelm tis, december 17, 2013 19:24:26

I "Tokholm" - som är en underbar stad att bo i- är vi också glada att det inte finns någon snö, här blir det inte vitt och vackert här blir det svårt att ta sig fram i de grå snömassorna. Låt oss be för en grön jul!
pok/M