Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Skratt eller gråt

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson sön, december 08, 2013 03:52:33
Radion är min bäste vän vid bilkörning, normalt är det P1 som förgyller mina bilfärder men tidiga helgmornar... Ja, då sover väl kultureliten i radion rödvinsruset av sig så då får man hålla till godo med samsändning av P3 och P4. P4 normalt i Uppland har vuxit från eländig till fullödig katastrof, man blir fysiskt illamående av att lyssna på deras dravel och inte minst deras musikval. P4 är konstant bannlyst såvida det inte är lördag tidig morgon och ett bit in på förmiddagen. Anders Eldeman med sina programpunkter flankerad av Lisa Syrén gör jobbet, likaså radions fantastiska arkiv med glättiga och naiva 78-varvare.

P3 lyssnar jag aldrig på förutom möjligen då, tidiga lördasgsmorgnar då de samsänder med P4 i nattradion och igår morse uppenbarade sig anledningen... För att å jobba på radio krävs visst inget mer än att man kan hålla sig vaken på natten. Den lilla radiopratarflickan läste nå'n rapport om verkningarna av stormen Sven i södra Sverige där det bland annat talades om "vindfälla", just vindfälla med ändelsen "a" har jag väl aldrig hört talas om, däremot förstår jag att det sannolikt handlar om fenomenet "vindfälle" men den klockan ringde inte hos radioflickan.

Det hela blev inte bättre av att en uppmärksam radiolyssnare mailade radion för att likt en Heikensten förklara för radioprataren att "vindfälla" var ett dialektalt uttryck från Jämtland för ett träd som blåst omkull. Tror nog inte att det är särskilt avgränsat till Jämtland, möjligen då med ändelsen "a" utan ett i rikssvenskan vedertaget uttryck för ett träd som blåst omkull. Tycker det är en allvarlig brist att en radiopratare inte är såpasst allmänbildad att man inte känner till uttrycket vindfälle eller möjligen då vindfälla (även om just vindfälla kan leda tanken till just fälla). En än större brist är väl att intellektet inte slår till så att man kan lägga ihop ett och ett och få till det så att man slipper att framstå som mindre vetande.

Nä, detta slipper man om man lyssnar på P1, där hade sannolikt stavningen gett upphov till en diskussion, inte frågan om vad det är men som sagt, kultureliten sov väl rödvinsruset av sig i den arla morgonstunden.

Till sist bara och detta långt från bristerna i allmänbildning på riksradion, blir dom aldrig färdiga med trafikröran där vid Karolinska sjukhuset i Tokholm? Det känns som de har byggt, rivit och byggt i området flera år nu!? Jag märker ingen egentlig skillnad bara att det är mer eller mindre rörigt precis varje gång jag passerar där. Är det månne en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, "vi skiter i resultatet bara folk har jobb"?

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av wilhelm sön, december 08, 2013 18:05:11

Arbetsmarknadspolitisk åtgärd??? det var förr i tiden, nu måste man vara stor, stark och frisk för att alls räknas. J håller med dig - "alla" vet att det heter vindfälle- men j läste att journalister inte kan stava till journal och det gäller även en del läkarstuderanden, skolan är åt h...e. J läste en enskild kurs på högskolan och
vi- eleverna!!?- skulle börja med att bestämma vilken litteratur vi skulle läsa. Ridå!
pok /M som just nu lyssnar på "gören portarna höga, härligt!!