Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Vi är på väg utför i rekordfart

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson ons, januari 22, 2014 03:38:07
De svenska väljarna som senare i år får säga sitt, ett unikt tillfälle som samtliga med rätt därtill SKA utnyttja eller för framtiden hålla käften, politikerna kommer för en dag "kiss but & lick boots" för att vi ska välja just dom att förvalta vårt land. Vi vet ju av hävd att vad politiker säger och vad politiker gör är två vitt skilda saker, lovar brett men håller tunnt å jag säger som Karlsson i Hemsöborna, "så äre för dä vet ja, så äre"! Med den rådande svängdörrspolitiken och skattesänkningspolitiken så har vi ju lite av Ebberöds bank i Sverige, korkat styre gör att det blir mindre och mindre pengar i kassan, vi håller på att närma oss vägs ände och det märks på Fredrik Reinfeldt, han verkar inte så hungrig längre, hans mission är över, han har lyckats rasera ett samhälle som redan var förstört tack vare ett socialistiskt vanstyre i många, långa år.

Nu är Fredrik redo att lämna skutan likt Francesco Schettino på Costa Concordia, i tid innan det är slut på riktigt, som ett fegt kräk. Han har ju sitt på det torra nu, rundlig statsrådspension väntar om han inte vill ta något av de toppjobb som väntar honom som tidigare statsminister, se bara hur bra den förre statsministern krattat manegen för sig...

Det som särskilt upprör just nu är att vi bor i ett land med skyhögt skattetryck, trots skattesänkningar på arbete, det har ju varit rejäla punktskattehöjningar så summan av kardemumman är ju obetydlig. En stor del av skatterna går till skola och vård men vad händer, vi som skulle kunna ha världens bästa sjukvård. Jo, svenska elever blir dummare och dummare om man ska tro internationella mätningar och inte minst, folk med cancer som fått sin diagnos får vänta veckovis eller t.o.m månadsvis på att få sin behandling. För den enskilde är troligen ett cancerbesked precis lika akut som vilket benbrott som helst och inget som kan bero, det ska fixas omedelbums. Skulle just vara snyggt om det kommer ett akutfall med ambulans från en trafikolycka som får veta att för det första så är du för gammal, du är inte "produktiv" längre och dessutom så saknas det operationspersonal att åtgärda dig, här, ta en Alvedon å så sätter vi på ett plåster så kallar vi dig när vi kan hjälpa dig. Det kan ju dröja lite för som sagt, du är lite gammal och så är det ju din vänsterarm som är skadad och du är ju högerhänt... Jasså, ingen där hemma som kan hjälpa dig, ja det är ju inte sjukvårdens problem.

Mot bakgrund av detta är det ju inte konstigt att folk belånar sitt hus för att lösa problemet utanför de sociala systemen och därmed ännu en gång betalar för det som de redan betalat för skattevägen. Fullt förståeligt men fan inte riktigt! Vi är ju vana i detta land att solidariskt ta ansvar för varandra med våra sociala skatter, speciellt om man bor på landet där vi är med och sponsrar en hel massa kommunal service som oftast bara finns i stan och som vi knappast ens kan utnyttja även om vi skulle vilja det, det är lika med t.ex barnomsorg, även vi som inte har några barn som behöver tas omhand så är vi med och betalar och det är OK men nu räcker det!

Tänker inte påstå att jag har hela lösningen på problemet men kan lätt tänka mig att situationen skulle inte bli sämre om vi tog bort alla förmåner för papperslösa till att börja med, personer som uppehåller sig illegalt i landet ska INTE få tandvård och sjukvård, rätt till skola, rätt till bostad och nu senast, rätt till försörjningsstöd! Vad är det för galenskap!? Halva Rumänien sitter på våra gator och torg och "spelar" dragspel och bor lite här och var, de skiter när de är skitnödiga och då spelar det ingen roll var de är och svinar i övrigt ner å det grövsta där de har sina läger, de ska också bo anständigt nu och försörjas samt bjudas på en resa hem till Rumänien med jämna mellanrum. Halva Syrien ska också komma hit och i samma ögonblick de fått stortån på vår sida av gränsen får de PUT och resten av just deras klan kan komma inseglande och ta för sig. Inte undra på att kassan sinar... Hur länge dröjer det innan vi får börja söka oss bort från VÅRAT land? Jag kan komma på en hel hög med "rasistiska" lösningar på problemet för "rasistiska" kallas de av folk som inte törs vara kreativa och inte törs se hur verkligheten ser ut.

Tyvärr är det väl så att vi kommer att få gå ur askan i elden vad gäller våra makthavare, om kommunisterna och miljömupparna får det minsta lilla att säga till om efter nästa val så blir det sannolikt etter värre, kraftiga skattehöjningar men inte för att vi ska försöka reparera skadan utan för att vi ska släpa hit ännu fler sociala turister dessutom så kommer vissa punktskatter att höjas groteskt, vad sägs om 40:- för en liter bensin och kanske 5:-/kWh el... Vi kommer inte att ha råd att förflytta oss och saker vi måste köpa kommer att vara sinnessjukt dyra för att kompensera förhöjda produktionskostnader och transportkostnader! Förresten, det spelar ju ingen roll för första vintern kommer vi att frysa ihjäl för vi kommer inte att ha råd att använda elen.

Har man någon gång pysslat lite med sin dator så vet man att den skapar återställningspunkter, en knapptryckning så reser man bakåt i tiden, skiten som fick datorn att säcka ihop blir historia och man transporteras tillbaka till en tid då det hela fungerade. Jag önskar att någon med tillräcklig politisk stake kunde trycka på den knappen för Sverige, vi går tillbaka till något som fungerade, säger inte att det var bättre men det fungerade och det måste väl ändå vara prio 1 just nu!?

  • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post790