Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Inte stiltje

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tor, december 26, 2013 17:42:25
För er som läser bloggen regelbundet... Jodå, det händer en del, världen har inte stannat! Tycker inte att det är någon idé att skriva om att man t.ex äter julmatsrester... Trots att jag älskar att både laga och äta julmaten och det gäller väl över lag för oss som firar julen ihop tog vi ett principbeslut på julafton. Mitt i värsta julmatsfrosseriet där alla fat såg i princip orörda ut och vi redan var proppmätta, "nästa år blir det alternativ jul", i alla fall vad maten anbelangar! En krallig hummer per person blir ju minst lika gott och knappast dyrare, förmodligen och förhoppningsvis bara inte så födande.

Det är lika med jakten, vi gnuggar på för hemma i fåtöljen blir det inget skjutet, man måste gnugga på i skogen. Idag var så lyckan och Diana oss nådiger, det blev en rejäl älgkalv. Våra tankar blev verkligen rätt för en gångs skull, det var förmodad jakt på en av grannmarkerna så det skulle kunna löna sig extra att posta idag. Visst blev det så, en fin kalv kände sig otrygg där den var till följd av grannarnas aktiviteter och valde att förflytta sig trots att det bara var tidig förmiddag. Då gjorde den det fatala misstaget att att passera min jaktkompis där han satt på post i en kraftledningsgata. Osäkert om jaktgrannarna till fullo uppskattade vår lycka...

Stolligheterna i vårt samhälle har inte heller de julledigt men jag försöker verkligen att låta det passera, det är svårt och det kostar på men jag försöker verkligen. Jag mår helt enkelt inte bra av att rycka på axlarna när jag träffar på idioti, jag måste ta tag i det för att det ska bli bra inombords.

Just nu ska jag ta tag i en balja med lite inälvor som står på verandan, tog hem både hjärtat och levern, detta ska nu rensas för att senare flytta till frysen för framtida matlagning. Har inte mycket pengar, knappt några alls men känner mig enormt rik då jag har frysarna fulla med godsaker som inte bara kan hålla svälten från huset utan hålla svälten från huset på ett synnerligen gott sätt!

God fortsättning!  • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post761