Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Fabulös dag

I skog & markSkapad av Peter Olsson lör, november 30, 2013 19:57:18
För en icke-jägare låter det nog som rena stolleprovet men för en inbiten jägare, dessutom med ett par småhundar som längtar ut i skogen är det som den naturligaste sak i världen.

Uppstigning 02.00 och iväg 03.00, stanna på vägen vid 5-tiden för en snabb medhavd fika och sedan vidare. Landa i Leksand för ännu en fika och sedan ut i skogen och traska och gå... Stå och lyssna på hundar små då de motionerar ett rådjur i hopp om att det ska komma i pass för nå'n skytt och att det ivriga löpandet ööver gamla riksväg 70 inte blir slutet för liten hund.

Omflyttning och på't igen, allt i ett strålande sistanovemberväder, inte en snögnutta och strålande sol. När så både hundar och husse är välmotionerade är det dags för avfärd till lunchen, varm och god. Fick bedöma ett rådjurshorn och bestämde mig för att det var värt en guldmedalj, det var fantastiskt fint. Lite fika och sedan dags för hemfärd. Hemma igen 19.30, det var 10.4 grader i köket så upptändning av spisen var prio ett.

Skönt att sitta en stund, få lägga upp benen och vicka med tårna lite och pusta efter knappa 60 mils körning utan att få skjuta nå't rådjur men det gör inget, det hela var en fabulös dag!

  • Kommentarer(2)//www.qvarnhill.se/#post736