Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Jansson

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson ons, februari 12, 2014 10:51:10
Lätt apart mat för en onsdag i mitten av februari, men man undrar verkligen varför för Janssons frestelse är ju alltid gott! Då det är piglördag så känns det också beviljat med skarppilsner och ett par OP till kalasmaten!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post811

Korvgryta

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson tis, februari 11, 2014 10:01:08
Brukar göra en korvgryta ibland, kallar den oftast grytsoppa för det är en kreation "all inclusive", massor av grönsaker och även potatis och korv, oftast falukorv som får koka i buljong. Absolut ingen Michelinstjärna men väldigt gott, väldigt enkelt, väldigt mättande och väldigt nyttigt. Dagens grönsaker blir potatis, morot, kålrot, palsternacka, gröna ärtor och purjolök, har en skvätt creme fraiche kvar i kylen så tjong ner med riven pepparrot i den och det blir ett fint tillbehör till dagens mat.

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post810

Stekt strömming

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson mån, februari 10, 2014 16:43:07
Det låg ett paket strömming och drällde i frysen... Onödigt! Stekt strömming idag alltså, med lätt pikant smak av senap. Kör ett knep som fick skolungarna att äta stekt strömming, en stund i senap gör att kalket i benen mjuknar betydligt och strömmingarna upplevs inte så beniga. Det ger dessutom en bra smak till strömmingen också.

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post808

Reprismat

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson lör, februari 08, 2014 17:55:36
Tänk att man kan äta samma räkor två gånger! Igår, det köttiga innanmätet, idag blev skalen en god räksoppa toppad med en handfull innanmäten och en klick creme fraiche. Lite för dåligt en hel dag så det blir repris på den ganska heta chiligrytan till kvällsmat. Reprislördag helt enkelt!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post807

Hälsofreak

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson fre, februari 07, 2014 17:30:05
Man skulle kunna tro att man konverterat till hälsofreak... Fisk och/eller skaldjur TVÅ gånger på en vecka! Nejdå, så illa är det inte men idag blir det bröd, färska räkor och lite vitt vin. Var tvungen att fara till sta'n för att fylla på drogförrådet, tur förresten att vi ännu så länge har ett fungerande högkostnadsskydd för droger, tre månaders behov kostar drygt 2200:-. Långt gånget på min period nu så gratis uthämtning... Tack för den skatteåterbäringen!

Nåja, det var räkorna, en affär i sta'n hade kampanj denna vecka på färska räkor för 99:-/kg, det får anses vara väldigt billigt, nå'n tia mer än djupfrysta dito och de kan ju vara sedan förra istiden så, färska räkor fick det bli.

Köpte en rejäl portion, hade tänkt bjussa grannen men fick samtal om honom då jag var i sta'n, nersövd och nerkyld på Ackis efter en mega hjärtsmäll på pensionärernas dansgolv... Inte riktigt vad jag tänkte mig! Man känner sig lite tagen så det kommer nog inte att kännas lika trevligt och lyxigt med de färska räkorna nu. Bekanta har man en hel del men riktigt bra vänner, de växer inte på trä'n så de vill man ju ha kvar i livet... Håller tummarna och ber till högre makter för varje räka jag äter att allt går bra så att han snart är på benen igen!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post806

Asieninspirerad gryta

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson tor, februari 06, 2014 07:43:18
Igenproppad i hela skallen, värsta rinnsnuvan är väl över men ganska tjockt är det så ska man känna några smaker får det allt vara rejält hett... Det blir nå'n slags gryta, inspirerad av asien med sannolikt en hel del chili i och så får det väl bli ris till detta.

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post805

Min kompis Hugo

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson tis, februari 04, 2014 09:13:08
Läste om en ny diet, tror den kan kallas "Eleven-One", innefattar också en vit period vad gäller alkoholintag. Man passar på att sköta sig lite extra i februari för det är i alla fall den kortaste månaden... Less hassle!

Här kör vi oförtrutet på med dieten 365, äter det som ska ätas och dricker det som ska drickas oavsett! Idag blir det de två sista isterbanden, Hugos isterband, tyvärr har jag ingen potatis att stuva för att jag är lite korkad och inte planerade måltiden bra nog men vanlig kokt potatis funkar fint det också.

Grannen har talat om en tripp till Skåne och då vet jag bombsäkert att han får lov att besöka Hugo på hemvägen, vi är många här i krokarna som vill ha en relation med Hugo!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post803

Stekt sill

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson mån, februari 03, 2014 11:58:55
Idag lyxar jag till det med stekt sill, potatis och löksås... Kunglig spis!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post802

Smörgåstårta

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson sön, februari 02, 2014 09:54:13
Idag är det ett årsmöte och då det är avklarat bjuder föreningen på smörgåstårta så det får bli dagens rätt. Vet att den kommer från Uppsalas i särklass bästa smörgåstårtfabrik och tror mig också veta att det finns minst en tårta med kallrökt lax så det är inget snack vad man ska äta!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post801

Hjortytterfilé

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson fre, januari 31, 2014 18:00:40
Letade fram den allra sista biten hjortytterfilé, känns bra att fredagsmysa och fira den sista januaridagen 2014. Idag helsteks biten och får sedan samsas med en potatisgratäng i magen.

 • Kommentarer(0)//www.qvarnhill.se/#post798

Restdagar

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson tis, januari 28, 2014 17:56:13
Har kokat den stora kitteln full med ärtsoppa idag, flera portioner i frysen, lunch i morr'n, middag med grannen på torsdag och matlåda till jaktkompisen för typ 40:-... Billig mat! Nöjer mig med matrester några dagar, visserligen pinfärska ägg till lunch idag men annars rester.

 • Kommentarer(0)//www.qvarnhill.se/#post797

SpagBol

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson sön, januari 26, 2014 16:49:39
Hårt pimpad bolognese idag, tankad med vitlök för smakens och hälsans skull och en hel grabbnäve med slätbladig persilja från frysen, närproducerad. Det blev visst hjortfärs idag, använder normalt vildsvinsfärs men hjortfärsen behöver förbrukas. Hade gärna använt färsk tagliatelle men icke, det blev ICAs köpespaghetti och det får duga och gör det också.

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post795

Vildsvinskotlett

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson lör, januari 25, 2014 11:01:35
Idag blir det en långsamtstekt kotlettrad av vildsvin med råstekt potatis och ädelostsås. Kanske tar nå'n grönsak också för att undvika rakitis och skörbjugg!

 • Kommentarer(2)//www.qvarnhill.se/#post793

Rådjursytterfilé

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson fre, januari 24, 2014 07:58:39
Plockade fram en rådjursytterfilé ur frysen, svullar i mig den med pommes, en tomatsallad och ett vitlöks/persiljesmör och sköljer ner hela rasket med ett par glas rödvin.

 • Kommentarer(3)//www.qvarnhill.se/#post792

Fläsklägg

Maten för dagenSkapad av Peter Olsson tor, januari 23, 2014 16:57:17
Idag blev det rotmos och fläsklägg! Tyvärr var det en riktig skitlägg, charkfabrikerna gör sig inte tid längre att rimma läggen ordentligt, man sprutsaltar lite och sedan är det bra... INTE! Nåja, det kan inte bli hundra varje gång, vet i alla fall från vem jag inte ska köpa fläsklägg i framtiden!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post791
Nästa »