Närmare slutet än början...

Närmare slutet än början...

Vad bloggar jag om?

Allt mellan himmel och jord, jag har åsikter om allt mellan himmel och jord så varför inte?

"Om vad av hjärtat är fullt vill munnen gärna tala"

Vaknatt

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson ons, februari 05, 2014 04:53:13
Ännu en vaknatt, nä, det beror inte på kallväder eller grisvak, nu är det snuva, riktigt äcklig rinnsnuva som går att hantera när man sitter rätt upp och ner men ligga ner... No, no! Näsan är lika röd som Rudolfs mule av det ihärdiga snytandet! Känns som om någon pumpat skallen full med betong, inte skoj alltså.

Skyller förkylningen på min diabetes... Har klarat mig bra med min egen huskur mot förkylning vintertid, massor av honung, massor av apelsiner och massor av vitlök! Vitlöken funkar ju fortfarande, och visst äter jag apelsiner men inte som jag borde och honungen har jag skippat helt. Måtte det snart gå över!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post804

Halvantik ved

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson lör, februari 01, 2014 15:26:28
Första dagen på flera veckor nu med röda siffror på termometern... Underbart! Alla möjliga media skränade om snökatastrof och elände och ännu en gång gick man på varningarna, ännu en gång blev man positivt överraskad av vädret, det kom lite snö, med betoning på lite, inte mer än att den kunde förpassas från trappen med en borste, långt från katastrof alltså. Hade burit in massor av ved för att slippa gå ut i ruskvädret, ja inte á la Per Oskarsson som hade ett helt rum i kåken fullt med ved men rejält med ved var det. Ved och ved förresten, det handlar mer om semiantikt virke, en gammal hötork som var byggd av "tvåtumfyra" och "entumtre" för gott och väl 50 år sedan. Efter detta halvsekel på en torr skulle så kunde virket inte vara torrare och uppsågat i lämpliga längder ger det nu underbar värme. Nu kan man se fram emot en framtid i skrotbranschen... Mycket spik blir det i asklådan!

När merparten av denna eldningssäsong passerat är det nu åter fullt i vedförrådet och det känns fantastiskt, när årets ved levereras fram i maj så får man nog ge sig på en utbyggnad av sagda förråd och när allt är staplat och travat så kommer man att känna sig omåttligt rik och inte minst lugn inför kommande vinter. Delar av skogens djur i frysen, naturens olika frukter i matkällaren och skogens pinnar i lämpliga längder travade under tak, det ger verkligen en känsla av rikedom... Borde kanske varit född som ekorre eller hamster!?

 • Kommentarer(2)//www.qvarnhill.se/#post800

Vi är på väg utför i rekordfart

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson ons, januari 22, 2014 03:38:07
De svenska väljarna som senare i år får säga sitt, ett unikt tillfälle som samtliga med rätt därtill SKA utnyttja eller för framtiden hålla käften, politikerna kommer för en dag "kiss but & lick boots" för att vi ska välja just dom att förvalta vårt land. Vi vet ju av hävd att vad politiker säger och vad politiker gör är två vitt skilda saker, lovar brett men håller tunnt å jag säger som Karlsson i Hemsöborna, "så äre för dä vet ja, så äre"! Med den rådande svängdörrspolitiken och skattesänkningspolitiken så har vi ju lite av Ebberöds bank i Sverige, korkat styre gör att det blir mindre och mindre pengar i kassan, vi håller på att närma oss vägs ände och det märks på Fredrik Reinfeldt, han verkar inte så hungrig längre, hans mission är över, han har lyckats rasera ett samhälle som redan var förstört tack vare ett socialistiskt vanstyre i många, långa år.

Nu är Fredrik redo att lämna skutan likt Francesco Schettino på Costa Concordia, i tid innan det är slut på riktigt, som ett fegt kräk. Han har ju sitt på det torra nu, rundlig statsrådspension väntar om han inte vill ta något av de toppjobb som väntar honom som tidigare statsminister, se bara hur bra den förre statsministern krattat manegen för sig...

Det som särskilt upprör just nu är att vi bor i ett land med skyhögt skattetryck, trots skattesänkningar på arbete, det har ju varit rejäla punktskattehöjningar så summan av kardemumman är ju obetydlig. En stor del av skatterna går till skola och vård men vad händer, vi som skulle kunna ha världens bästa sjukvård. Jo, svenska elever blir dummare och dummare om man ska tro internationella mätningar och inte minst, folk med cancer som fått sin diagnos får vänta veckovis eller t.o.m månadsvis på att få sin behandling. För den enskilde är troligen ett cancerbesked precis lika akut som vilket benbrott som helst och inget som kan bero, det ska fixas omedelbums. Skulle just vara snyggt om det kommer ett akutfall med ambulans från en trafikolycka som får veta att för det första så är du för gammal, du är inte "produktiv" längre och dessutom så saknas det operationspersonal att åtgärda dig, här, ta en Alvedon å så sätter vi på ett plåster så kallar vi dig när vi kan hjälpa dig. Det kan ju dröja lite för som sagt, du är lite gammal och så är det ju din vänsterarm som är skadad och du är ju högerhänt... Jasså, ingen där hemma som kan hjälpa dig, ja det är ju inte sjukvårdens problem.

Mot bakgrund av detta är det ju inte konstigt att folk belånar sitt hus för att lösa problemet utanför de sociala systemen och därmed ännu en gång betalar för det som de redan betalat för skattevägen. Fullt förståeligt men fan inte riktigt! Vi är ju vana i detta land att solidariskt ta ansvar för varandra med våra sociala skatter, speciellt om man bor på landet där vi är med och sponsrar en hel massa kommunal service som oftast bara finns i stan och som vi knappast ens kan utnyttja även om vi skulle vilja det, det är lika med t.ex barnomsorg, även vi som inte har några barn som behöver tas omhand så är vi med och betalar och det är OK men nu räcker det!

Tänker inte påstå att jag har hela lösningen på problemet men kan lätt tänka mig att situationen skulle inte bli sämre om vi tog bort alla förmåner för papperslösa till att börja med, personer som uppehåller sig illegalt i landet ska INTE få tandvård och sjukvård, rätt till skola, rätt till bostad och nu senast, rätt till försörjningsstöd! Vad är det för galenskap!? Halva Rumänien sitter på våra gator och torg och "spelar" dragspel och bor lite här och var, de skiter när de är skitnödiga och då spelar det ingen roll var de är och svinar i övrigt ner å det grövsta där de har sina läger, de ska också bo anständigt nu och försörjas samt bjudas på en resa hem till Rumänien med jämna mellanrum. Halva Syrien ska också komma hit och i samma ögonblick de fått stortån på vår sida av gränsen får de PUT och resten av just deras klan kan komma inseglande och ta för sig. Inte undra på att kassan sinar... Hur länge dröjer det innan vi får börja söka oss bort från VÅRAT land? Jag kan komma på en hel hög med "rasistiska" lösningar på problemet för "rasistiska" kallas de av folk som inte törs vara kreativa och inte törs se hur verkligheten ser ut.

Tyvärr är det väl så att vi kommer att få gå ur askan i elden vad gäller våra makthavare, om kommunisterna och miljömupparna får det minsta lilla att säga till om efter nästa val så blir det sannolikt etter värre, kraftiga skattehöjningar men inte för att vi ska försöka reparera skadan utan för att vi ska släpa hit ännu fler sociala turister dessutom så kommer vissa punktskatter att höjas groteskt, vad sägs om 40:- för en liter bensin och kanske 5:-/kWh el... Vi kommer inte att ha råd att förflytta oss och saker vi måste köpa kommer att vara sinnessjukt dyra för att kompensera förhöjda produktionskostnader och transportkostnader! Förresten, det spelar ju ingen roll för första vintern kommer vi att frysa ihjäl för vi kommer inte att ha råd att använda elen.

Har man någon gång pysslat lite med sin dator så vet man att den skapar återställningspunkter, en knapptryckning så reser man bakåt i tiden, skiten som fick datorn att säcka ihop blir historia och man transporteras tillbaka till en tid då det hela fungerade. Jag önskar att någon med tillräcklig politisk stake kunde trycka på den knappen för Sverige, vi går tillbaka till något som fungerade, säger inte att det var bättre men det fungerade och det måste väl ändå vara prio 1 just nu!?

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post790

Eldvak

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson fre, januari 17, 2014 03:03:59
Inget grisvak denna natt, däremot eldvak, det är ruggigt kallt denna natt! Just nu är det -17.4, för en stund sedan var det nere på fullständigt onödiga -18.6! Tur att det finns mycket ved i vedförrådet... Kan inte sluta tänka på alla stackars uteliggare, inte kul att bo under nå'n Stockholmsbro en natt som denna, om det ens går utan att frysa ihjäl!?

Såg att flera politiker från många håll nu visar upp sig vid EU-migranternas torftiga kåkstäder och kräver insatser... Jävligt irriterande! Stanna hemma för vi har fullt upp med hemlösa, barnfödda svenska medborgare som inte heller har någonstans att bo och värre, betydligt värre har det blivit sedan Alliansen kom till makten... Skämmes dom tamejfan!

OK, många av de hemlösa är helt hopplösa individer som rent av inte vill anpassa sig eller i övrigt är omöjliga att ha boende bland vanligt folk men det får man lösa för -18 är lika kallt för dom som för någon annan och det är skamligt och inte på en fläck värdigt ett land som Sverige att någon ska behöva frysa ihjäl för att de inte har tak över huvudet på vintern.

Tror att det var Stadsmissionen i Uppsala som initierade ett prova-på för stadens politiker en vinter... Föga förvånande var det bara två representanter som nappade på det och provade på att sova i en trappuppgång men med finaste dunjackan och en rejäl termos varm dryck så något riktigt test blev det ju inte.

Näe, dags för en ny pinne i spisen, det gäller att hålla värmen uppe!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post784

Mor lilla mor

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson lör, januari 11, 2014 17:16:55
Idag skulle salig mamma fyllt 89 år, nästa vecka är det 21 år sedan hon dog, kommer väl ihåg just den dagen. Tänker ofta på henne men känner ingen sorg och saknad, hon var en mycket speciell kvinna. Tänder ändå några ljus extra för henne denna dag!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post779

Stollig dröm

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tor, januari 09, 2014 06:44:29
Måste skriva om nattens stolliga dröm innan jag glömmer bort hur det var. Hjärnan är en märklig tingest och man funderar på hur i friden den får till det...

Inatt har jag åkt skidor, ja det var faktiskt en skidtävling med målgång på travbanan i Bollnäs för med i tävlingen var både travhästar och skidåkare. Man kunde starta precis var man ville för det var någon slags uträkning som till sist skulle bestämma vem som vunnit... Jag åkte hemifrån till Bollnäs och lyckades faktiskt skida förbi några andra utmed vägen som var med i samma tävling, faktiskt också en häst.

Kom i mål i Bollnäs på 9,43 alltså, knappa tio timmar på skidor till Bollnäs... Jag vaknade innan själva den slutliga prisutdelning gick av stapeln men alla som gick i mål fick en tidlapp (det är därför jag vet att tiden var 9,43) och en kapsylöppnare!?

Ja, ni hör själv, fullständig härdsmälta, jag har ju trots allt omkring 20 mil till Bollnäs så knappa 10 timmar måste vara en väldigt bra tid och jag borde fått sova en stund till så jag hann med att vinna hela tävlingen... smiley

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post776

Världens bästa husse

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tor, januari 02, 2014 03:49:29
OK, det ska villigt erkännas, det skulle vara bra om man kunde sova en hel natt nå'n gång men... Näe, det funkar inte så! Förutom den sedvanliga värken i fötterna så hade man lite bonusvärk i ryggslutet som lök på laxen, den värken skyller jag på gårdagens styckning.

Nåja, uppe redan klockan 2 så det var bara att fortsätta med köttsoppekoket sedan fanns det ju en back med putskött som skulle malas till hundarna så man behöver ju inte vara sysslolös bara för att man är uppe och klarvaken mitt i natten.

Nu står kaffehurran och trängs på spisen med en kastrull ärtsoppa från frysen, det blir ärtsoppa till frukost idag om nå'n halvtimma skulle jag tro, då kan man samtidigt böka i sig morgondrogerna och då brukar John Blund komma en stund och man kan få sova några timmar till innan hundarna pockar på uppmärksamhet.

Sannolikt så är dom lite trötta idag mina älsklingar, de fick var sitt rejält köttben från älgen igår och det har lagts en hel del energi på att gnaga dessa rena... Lyckliga hundar! Till frukost senare idag får de en del av det nymalda hundköttet och troligen kommer de samfällt att uttrycka sin glädje över att de begåvats med världens bästa husse.

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post766

Gott Nytt År

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tis, december 31, 2013 09:32:07
Så kan man lägga ännu ett år till rullorna, ett år som får beskrivas som bättre än medel, en fantastisk föreställning av Trollflöjten på Malmö opera, en supertrevlig kanalbåtstur i England med nära och kära och en älgkalv skjuten nu i December. Till detta kommer det perfekta vintervädret som nu under två månader varit nådigt vad gäller såväl vedåtgång som snöskottning.

Ser man framåt så ligger det lite på lur som kan göra kommande år till ett lika bra, i Mars blir det en tur till Dublin med synnerligen goda och kära vänner, där ska vi hjälpa irländarna att fira S:t Patricks day, något man länge tänkt sig vilja uppleva. Fick nyligen veta att Malena Ernman ska vara med och sätta upp Händels "Xerxes" där hon sannolikt själv skall sjunga "Ombra mai fu", ett stycke jag själv gärna sjunger i hemmets vrå så, det blir garanterat ett besök i Stockholm nästa höst.

När jag så är inne på sången så blir det mitt alldeles egna nyårslöfte, jag ska ta tag i lite studier i latin, framför allt på uttal och därefter ska jag ta tag i stycket "Pie Iesu", fantastisk sakral musik och en del av den katolska dödsmässan. Det skulle kännas fantastiskt att gnugga in den så den sitter, sedan ska jag nog leta mig till nå'n kyrka med härlig akustik och sjunga den så det dånar. Sången ska vara i första hand för mig själv, har ingen egentlig önskan om att sjunga för någon annan. Det blir lite av en utmaning men något ska man ju ha att roa sig med.

Hälsomässigt kan man knappast hoppas på att bli frisk men man måste ju kunna önska sig att man i vart fall inte blir sämre, detsamma gäller väl även för mina nära och kära där jag särskilt kommer att tänka på min kära syster, min lika kära systerdotter och min älskade kusin. När det gäller kusinen så vet jag ju att önskan om bättring eller ens utebliven försämring inte kommer att fungera, hon är drabbad av en elak och progressiv sjukdom som bara har en riktning.

Men, idag tar vi tag i firandet av det nya året och som vanligt blir det i glada vänners lag. Det blir hemlagad laxsoppa till förrätt, det blir en varmrätt i retrostil, Couer de filé Provencale och till efterrätt blir det en kladdig chokladkaka med färska hallon och grädde... Vi reder oss kort och gott även denna dag och inleder det nya året mätta och belåtna!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR tillönskar jag nu dig, käre läsare!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post764

Inte stiltje

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tor, december 26, 2013 17:42:25
För er som läser bloggen regelbundet... Jodå, det händer en del, världen har inte stannat! Tycker inte att det är någon idé att skriva om att man t.ex äter julmatsrester... Trots att jag älskar att både laga och äta julmaten och det gäller väl över lag för oss som firar julen ihop tog vi ett principbeslut på julafton. Mitt i värsta julmatsfrosseriet där alla fat såg i princip orörda ut och vi redan var proppmätta, "nästa år blir det alternativ jul", i alla fall vad maten anbelangar! En krallig hummer per person blir ju minst lika gott och knappast dyrare, förmodligen och förhoppningsvis bara inte så födande.

Det är lika med jakten, vi gnuggar på för hemma i fåtöljen blir det inget skjutet, man måste gnugga på i skogen. Idag var så lyckan och Diana oss nådiger, det blev en rejäl älgkalv. Våra tankar blev verkligen rätt för en gångs skull, det var förmodad jakt på en av grannmarkerna så det skulle kunna löna sig extra att posta idag. Visst blev det så, en fin kalv kände sig otrygg där den var till följd av grannarnas aktiviteter och valde att förflytta sig trots att det bara var tidig förmiddag. Då gjorde den det fatala misstaget att att passera min jaktkompis där han satt på post i en kraftledningsgata. Osäkert om jaktgrannarna till fullo uppskattade vår lycka...

Stolligheterna i vårt samhälle har inte heller de julledigt men jag försöker verkligen att låta det passera, det är svårt och det kostar på men jag försöker verkligen. Jag mår helt enkelt inte bra av att rycka på axlarna när jag träffar på idioti, jag måste ta tag i det för att det ska bli bra inombords.

Just nu ska jag ta tag i en balja med lite inälvor som står på verandan, tog hem både hjärtat och levern, detta ska nu rensas för att senare flytta till frysen för framtida matlagning. Har inte mycket pengar, knappt några alls men känner mig enormt rik då jag har frysarna fulla med godsaker som inte bara kan hålla svälten från huset utan hålla svälten från huset på ett synnerligen gott sätt!

God fortsättning! • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post761

GOD JUL

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson mån, december 23, 2013 19:51:35
Så, nu är jag färdig med vad jag ska göra innan det känns som jul så...

GOD JUL • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post760

Perfekt

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson mån, december 16, 2013 07:18:05
Enligt en pinfärsk långtidsprognos för Almunge så ska det nu vara plusgrader fram till jul, +6 på självaste julafton och på det hela taget, ingen nederbörd... FANTASTISKT! Underbart helt enkelt för en som varken gillar snö eller kyla! Jamen det blir så ljust och fint kanske du säger nu... Tänd ett ljus säger jag! Efter två hemska vintrar med kräksnö tidigt på säsongen har vi gjort oss förtjänta av en grön och varm jul!

Kommer inte ihåg exakt när det var men för X-antal år sedan så hade vi en fantastisk inledning på vintern, det var totalt snöfritt och 10-12 grader varmt på julafton och svag, ljummen sydlig vind... Perfekt tillfälle att åka till Tokholm och min kära syster för julmiddag i kortbyxor! • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post754

Lucia

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson fre, december 13, 2013 05:27:13
Som vanligt, nå'n Lucia får man väl inte se... Lite trist! Får väl gnola på några lussesånger själv, som vanligt. Har i alla fall några lussebullar och pepparkakor så jag kan lussa lite med mig själv.

Tänder också röken idag, ett rådjurslår ska rökas åt en kompis och jag passar på att röka en vildsvinsskinka åt mig själv. Mot eftermiddagen blir det en tur i vakkojan så chansen finns att det blir mer vildsvinsskinka.

Trevlig Lucia!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post750

First class

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson tis, december 10, 2013 22:47:05
Nyss hemkommen från en fabulöst julbord, riktigt, riktig bra och mycket gott! Flera sorters lax, många mycket goda och heminlagda sillar. Kalla köttet var också i en klass för sig, bland andra delikatesser så fanns det rökt renhjärta. Små, sockerbitsstora bitar ankleverterrin, syndigt goda och förstås sikrom. Vällagat småvarmt och ett supergott, tunnt surdegsknäcke. Allt i en fantastisk miljö, det skulle ha varit ljust så man sett de förmodade vackra omgivningarna också.

Känner mig väldigt glad och tacksam över att just jag fick komma på ett sån't fint julbord, hade aldrig ens kommit på tanken att prova det på egen hand, varje kuvert kostade väl som hela min julbudget så det kändes väldigt, väldigt lyxigt!

Kan inte annat än tipsa alla som vill ha ett riktigt klassigt julbord, åk till Krusenbergs herrgård mellan Uppsala och Knivsta!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post748

Skratt eller gråt

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson sön, december 08, 2013 03:52:33
Radion är min bäste vän vid bilkörning, normalt är det P1 som förgyller mina bilfärder men tidiga helgmornar... Ja, då sover väl kultureliten i radion rödvinsruset av sig så då får man hålla till godo med samsändning av P3 och P4. P4 normalt i Uppland har vuxit från eländig till fullödig katastrof, man blir fysiskt illamående av att lyssna på deras dravel och inte minst deras musikval. P4 är konstant bannlyst såvida det inte är lördag tidig morgon och ett bit in på förmiddagen. Anders Eldeman med sina programpunkter flankerad av Lisa Syrén gör jobbet, likaså radions fantastiska arkiv med glättiga och naiva 78-varvare.

P3 lyssnar jag aldrig på förutom möjligen då, tidiga lördasgsmorgnar då de samsänder med P4 i nattradion och igår morse uppenbarade sig anledningen... För att å jobba på radio krävs visst inget mer än att man kan hålla sig vaken på natten. Den lilla radiopratarflickan läste nå'n rapport om verkningarna av stormen Sven i södra Sverige där det bland annat talades om "vindfälla", just vindfälla med ändelsen "a" har jag väl aldrig hört talas om, däremot förstår jag att det sannolikt handlar om fenomenet "vindfälle" men den klockan ringde inte hos radioflickan.

Det hela blev inte bättre av att en uppmärksam radiolyssnare mailade radion för att likt en Heikensten förklara för radioprataren att "vindfälla" var ett dialektalt uttryck från Jämtland för ett träd som blåst omkull. Tror nog inte att det är särskilt avgränsat till Jämtland, möjligen då med ändelsen "a" utan ett i rikssvenskan vedertaget uttryck för ett träd som blåst omkull. Tycker det är en allvarlig brist att en radiopratare inte är såpasst allmänbildad att man inte känner till uttrycket vindfälle eller möjligen då vindfälla (även om just vindfälla kan leda tanken till just fälla). En än större brist är väl att intellektet inte slår till så att man kan lägga ihop ett och ett och få till det så att man slipper att framstå som mindre vetande.

Nä, detta slipper man om man lyssnar på P1, där hade sannolikt stavningen gett upphov till en diskussion, inte frågan om vad det är men som sagt, kultureliten sov väl rödvinsruset av sig i den arla morgonstunden.

Till sist bara och detta långt från bristerna i allmänbildning på riksradion, blir dom aldrig färdiga med trafikröran där vid Karolinska sjukhuset i Tokholm? Det känns som de har byggt, rivit och byggt i området flera år nu!? Jag märker ingen egentlig skillnad bara att det är mer eller mindre rörigt precis varje gång jag passerar där. Är det månne en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, "vi skiter i resultatet bara folk har jobb"?

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post746

Demokrati for dummies

Dagarna gårSkapad av Peter Olsson ons, december 04, 2013 18:56:25
Egentligen borde jag vara tacksam över vad Rosanna Dinamarca gjorde för mig idag, jag gnäller ju som oftast över att vi inte har någon verklig rätt till vår egen åsikt i Sverige men Dinamarca gjorde det glasklart att vår demokrati fungerar.

Hon försvarade att negerrapparen Timbuktu skulle få motta nå't pris i riksdagshuset, det var helt OK enligt henne och att han rappat om att dänga Jimmie Åkesson gul och blå samt att använda honom som flagga var inget att hetsa upp sig över, det hela var fiktivt och man var tvungen att köpa detta då det var rätten till artisters konstnärliga uttryck och frihet... Eat my shit, Dinamarca!

Den enda jag hörde som hade den goda smaken att avstå cermonin med våldsnegern var riksdagens talman men som sagt, Dinamarca tyckte inte att det var nå't att hetsa upp sig över.

Jag har i min hjärna idag också pillat lite på en rapplåt, trots att jag inte är neger så utgår jag från att även jag har rätten till min konstnärliga frihet. Har inte verserna klara för mig ännu men titeln är glasklar... "Alla negrer gangbangar bolsjevikhyndan Dinamarca", den ligger fint i munnen. Självklart är det hela fiktivt och som sagt, jag har ju rätten till konstnärlig frihet!

Tack Rosanna Dinamarca!

 • Kommentarer(1)//www.qvarnhill.se/#post741
Nästa »